2024.márciús 22-től vitorlázórepülő képzést indítunk. Csatlakozni az ezután is lehetséges korlátozott ideig, korlátozott létszámban.  Jelentkezni az info@hvgc.hu e-mail címen lehet.

Vitorlázórepülő pilóta képzés 3 fő részből tevődik össze:

Elméleti képzés, ezen belül tantermi oktatás, repülőtéren történő képzés ill. távoktatás formájában valósul meg. (Képzés díja: 85.000 Ft)
Gyakorlati képzés  első szakasza 160.000Ft Az első egyedül repülésig tart. B vizsga.
Gyakorlati képzés második szakasza 175.000 Ft A Szakszolgálati Engedély megszerzéséig tart, melyet a Légügyi Hatóság állít ki.

Előfeltételként a jelöltnek betöltött 14 évesnek kell lennie, ill. egy repülőorvosi vizsgálaton kell átesni ( a jogositványhoz hasonlatos mélységű).

A vitorlázórepülő képzés az elméleti tanfolyammal indul, ahol gyakorlati repüléshez szükséges elméleti alapokat segítünk elsajátítani. Ez egyeztetett időpontokban történik kb. 2 óra időtartammal alkalmanként. A gyakorlati képzés az elméleti képzéshez képest elcsúsztatva kezdődik, a továbbiakban párhuizaomsan halad.
Gyakorlati képzésedet alapvetően csőrléses (és vontatásos, más árazása van,) indítási móddal tudod nálunk elvégezni. A hétvégi üzemnapokon és táborainkban fogsz tudni repülni. 
A  Gyakorlati képzés  első szakasza nagyjából 40 felszállásból áll, mely startok alatt megtanulod a repülőgép vezetésének alapjait, az iránytartást, a fordulókat és a fel illetve leszállást. Megtanulod kezelni a leggyakoribb rendkívüli helyzeteket is, elsajátítod például a teendőket a csőrlőkötél váratlan elszakadása esetére. Ezen rész végén, az ellenőrző repülések sikeres teljesítése után repülsz először egyedül, majd az ötödik egyedüli startoddal teljesíted a B vizsgának nevezett fokozatot. Növendékeink egy üzemnapon – amennyiben az időjárás és a kilátogató kezdők létszáma lehetővé teszi – jellemzően 3-5 startot repülnek. Az egyedülrepülés eléréséhez szükséges felszállásszám erősen függ az időjárástól, hiszem még egy repülhető nap sem biztos, hogy alkalmas a számodra soron következő feladat teljesítésére. És természetesen függ a te egyéni adottságaidtól, időráfordításodtól is. A képzési rendszerünkben egy-egy feladat végrehajtásának csak a minimális felszállásszáma adott, de befejezettnek mindig akkor tekintjük, ha azt megfelelően teljesítetted. 
A képzés második szakasza.
Ez a szakasz nagyjából 27-35 felszállásból áll, alapvető célja az emelő légáramlatok (termikek) hasznosításának elsajátítása. A képzés menete során fokozatosan terheljük növendékeinket, először fél- majd egyórás, végül 3-órás feladatokkal, ezeket követi az ezüstkoszorú feltételeinek kirepülése. A növendék mellett az időjáráson is múlik, milyen gyorsan lehet haladni ebben a szakaszban, ugyanakkor itt már igazi teljesítményrepülési feladatok és egyre csodálatosabb élmények várják a pilótákat. Ezen szakasz során időtartam és útvonal repülésekkel szerzed meg -egy, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Igazgatóságánál tett elméleti és gyakorlati vizsga után- a szakszolgálati engedélyedet, azaz a „pilóta jogosítványodat“ is.